wrapper

Вдъхнете живот на старите мебели

Rate this item
(212 votes)

Как да вдъхнем живот на старите мебели

Почистване и грундиране

Първо обработете повърхността с финна шкурка. Добре е повърхността да не е лакирана. Ако пък вече е лакирана е необходимо да отстраните лаковото покритие.

В противен случай потърсете в специализиран магазин средства за подготовка за боядисване на лакирано покритие.

След подготовката на повърхността /чрез финна шкурка или специални химикали/ след грундиране. Грундът се нанася с валяк, четка или чрез флакон под налягане, зависи какво имате. Оставете грундът да изсъхне напълно преди да пристъпите към следващата стъпка.

 

Боядисвайте с тъмен дървесен цвят /орех, дъб, череша/

Следваща стъпка е да боядисате шкафа или лавицата със светъл или тъмен дървесен цвят. Тук, най-подходящо е да използвате спрей. Това няма да бъде окончателния цвят на изделието, това ще е цветът, който ще бъде основа за същинското боядисване.

 

Използвайте светъл или блед цвят

След като основата изсъхне, нанесете желания цвят със спрей – препоръчваме светъл цвят като бяло, мръсно бяло, светло зелено или синьо. Когато и този слой изсъхне, загладете със стоманена вълна (финна домакинска тел) и нанесете слой акрилна боя от същия цвят..

 

Използвайте финна шкурка

След като лакът изсъхне, използвайте финна шкурка за ръбовете и ъглите, за да внесете ефект на дългогодишна употреба на вашето изделие. Степента на „износване” зависи от вас – колкото повече отнемете от покритието, толкова по-старинен вид ще внесете.

 

Лакирайте

Изчистете добре изделието от останалия след шкурката прах и лакирайте.

 

Вижте още ...