wrapper

7 начина да направите уникална кухнята си

Rate this item
(116 votes)

Използвайте въображението си и направете стаята приятна за престой Дори да наемете професионален декоратор, той няма да може да се справи, когато става въпрос за декорация с личен стил.

Без да намира никаква забава в декорацията, професионалистът ще подреди кухнята ви по последните тенденции, ще направи гранитен плот може би и ще добави модерни електрически уреди. Да, кухнята ще е супер, модерна, но някак си безлична. Обаче има много начини, да придадете уникален стил на вашата кухня, при това без да натоварвате излишно семейния бюджет. Ето няколко предложения, с любезната помощ на дизайнера от Торонто – Жаклин Глас.


1. Изберете си стил

Съберете неща, които да се вписват в избрания стил. Традиционни мотиви за кухня за плодовете и зеленчуците; слънчогледите, както и пилета и крави. Добра идея е използването на стари рекламни табели.


2. Облечете кухнята си красиво

Освободете приятно хладно чувство, което идва от материали като гранита и стоманата, използвайте солнични и мелнички за пипер от неръждаема стомана, подредете красиви бутилки ароматен зехтин или поставете порцеланова купа за главите чесън и лук, без който не може нито една кухня.


3. Подредете като за снимка

Кухнята – практична и стилна. Няколко красиви чаши за кафе, близо до кафе машината в комплект с приятна каничка за кафе са добра и практична идея за декорация. Комплект дървена поставка за ножове, кутия за хляб и дъска за рязане, са не само практични, но и стилни.

 

4. Отделете малко кътче за декорация

Във всяка друга стая имате места с декоративна цел, защо да нямате такива и в кухнята. Ъглова лавица със свежи цветя или подредени чашки за кафе по стената, а защо не и снимка или картина в рамка. Ако пък планирате да събаряте част от стените на кухнята, помислете да вградите място за ваза директно в стената.


5. Не подценявайте рисунките

Но ги разполагайте далеч от мокри и мазни места – печката или мивката например. Може да подредите картини, рисувани от вашите деца. Ще внесете радостна атмосфера в кухнята и усмивки по лицата им. Може и няколко снимки на семейството.


6. Пространствата над шкафовете се набиват на очи

Използвайте тези места да съхранявате непотребни в момента уреди, като вместо кашони използвате плетени панери. Ако си намерите и стара ютия (от ония, използващи въглени) може да допълните декора. Така няма да ви дразнят всички онези опушени кашони над шкафа.

 

7. Ако не измислите нищо, което да ви хареса – доверете се на цвета

Изберете си цвят, който да подхожда на уреди в кухнята и декорирайте всичко в тон – готварски ръкавици, табла за кафе, кърпи и салфетки, дори и сушилника. На пазара, почти всички уреди и аксесоари се предлагат в богата гама от цветове, така че не би трябвало да имате проблем с това.

 

Харесва ли ви тази статия?

 

Вижте още ...