wrapper

Приказна украса

Rate this item
(167 votes)

 

Игрива феерия от цветове танцува над масата, внасяйки радостна атмосфера към всяка вечеря или празненство.

Пискюлите във форма на далии, като че ли се носят във въздуха. Всъщност те са окачени на тавана чрез тънко силиконово влакно. В такт с фееричния танц на пискюлите, украсени салфетки в пъстри цветове (жълто, оранжево), внасят чар към всяко едно от местата за гости. Пъстрите им златисти нюанси хвърлят игриви светлинки из цялата стая.

Звучи като приказка, нали. Ето как може да превърнете тази приказка в реалност.

 

 

 

Висящи пискюли:

 

1. Вземете осем парчета хартия (ако използвате гланцирана ефектът ще е още по-силен) с големина 50х75 см. Направете прегъвка в единия край с големина около 3 см, след това сгънете наобратно със същата големина и така целия лист. Получава се подобно на акордеон.

2. Сгънете парче тънка тел, около 40 см, на две и обхванете с него средата на така сгънатия лист.Увийте двата края на телта, пристягайки средата на нагънатия лист. С помощта на ножица изрежете крайщата на листа във форма по избор.

3. Отделете разлините прегъвки, като ги издърпвате поотделно далеч от центъра.

4. Завържете парче тънко влакно за телта, за да може да окачите така направения пискюл.

Украса за салфетки – изработват се подобно на пискюлите, със съвсем дребни промени:

1. Вземете 4 листа (или колкото са ви необходими). Изрежете ги във форма на правоъгълник 25х15 см. Прегънете всеки правоъгълник във формата на акордеон с големина на прегъвката 1 см.

2. Прегънете на 2 парче тел с големина около 40 см., обхванете с него средата на така получения акордеон и увийте. С помощта на ножика оформете крайщата на прегънатия лист.

3. Отделете слоевете, един по един, като издърпвате в посока навън от центъра.

4.Прегънете телта по формата на кръг, за да може да обхване салфетката.

източник: www.marthastewartweddings.com

 

Вижте още ...