wrapper

Оживете дома си чрез цветове

Rate this item
(171 votes)

„Светът, визуално, се възприема от нас чрез магията на цветовете”. Това са думи на Ханс Хофман, международно признат абстрактен художник. Може би дори не осъзнаваме каква роля играе природата при украсяването на дома ни. 

Всички цветове са плод на нейната фантазия и ние ги подбираме и комбинираме, за да вземем най-доброто от всеки. Ярките есенни цветове, като жълтото и оранжевото, носят топлина и уют в дома, докато комбинация от бяло и сини нюанси внасят студенина в стаята. Всеки цвят притежавам своя собствена индивидуалност и комбиниран с останалите, могат да оживят всеки дом. В миналото лилавото и зеленото са имали по-голямо влияние над дизайнерските виждания за интериор. Тази година дизайнерите отново предлагат лилавото и зеленото, като част от тенденциите в интериорния дизайн.

2009 е богата на цветове по отношение на модните тенденции. Дизайнерите съветват да използвате комбинация от цветове, вместо един основен топъл цвят, за да създадете уникален вид на дома си. Лилавото може да се комбинира с метално или пастелено сиво, времето на едноцветните интериорни решения отдавна отмина. Лилаво и златисто са сред избора на едни от най-революционните дизайнери, но модните линии през 2009 напълно подкрепят този вид идеи. Традиционалистите сред Вас може би ще предпочетат палитра от лилаво, сиво и сребристо – идеално решение за модерна трапезария.

Всички сме запознати с удивителното свойство на зеления цвят да внася чувство на хармония и спокойствие. Дизайнерите са превърнали това негово качество в източник на свежи идеи. Тревистото зелено, например, Ви пренася сред необятните степи на природата. Зелено, в комбинация със златисти нюанси ще обогати спалнята. За по-автентичен и старинен вид на интериора добавете златно и сребърно. Последните два цвята са необходимост за столовете, гардеробите и рамките на огледалата за по аристократичен вид на атмосферата. Същият ефект са постига с розово и сребристо.

Играта с цветове по време на декорация отразява уникалността на дизайнера. Когато декорирате, не се притеснявайте ако искате да съчетаете цветове, които някой е казал, че не си подхождат. Опитайте, след това покането близки и приятели за мнение. 2009-та е добра за промяна на цветовата палитра, за игра на цветове и идеи. Използвайте максимално даровете на природата.

 

Вижте още ...