wrapper

Шоколадова купа за плодове

Rate this item
(22 votes)

Здравейте, читатели на Мода за дома!

Днес искам да ви покажа как да си направите оригинална и много вкусна шоколадова купа, да нарежете малко плодове в нея и да поднесете чудесен десерт за семейството.

Какво ще ви трябва?

Балон, купа (достатъчно голяма да задържи балона в нея) и два вида шоколад – кафяв и бял.

Как се прави?

Надуйте балона и го поставете с купичката. Затиснете го здраво вътре. Разтопете кафяв шоколад в съд и налейте известно количество върху горния край на балона. Снимка 2. Разтопете бял шоколад в друг съд и го налейте върху вече излятия кафяв шоколад в горния край на балона – снимка 3. Повторете това няколко пъти, като всеки път слагате все по-малко шоколад и прави все по-малки кръгове – снимка 4.

Излейте малко шоколад (цвят по избор) върху кухненския плот или върху гладка дъска и докато е горещ, обърнете балона с шоколадовия край надолу и го залепете върху шоколада на плота. Така ще оформите дъното за шоколадовата ви купа. Вземете каквото ви е останало от двата вида шоколад и го излейте върху стените на балона във вид на пръстчета – снимка 5.

Спукайте балона и го извадете внимателно от купата, за да не счупите шоколадовите пръстчета – снимка 6 и 7. Купата е готова!

Нарежете малко ягоди или други меки плодове, поставете ги в шоколадовата купа и поднесете десерт на семейството.

Вижте още ...

Автор: +Kiril Petrov