wrapper

Домашното пространство

Rate this item
(80 votes)

Домашно пространствоИмате  ли чувството, че няма къде да сложите нищо?! Всеки един от нас го е изпитвал. Ето няколко интересни идеи, как да използваме максимално ефективно наличното пространство.

Недостатъчно или неефективно. Наличното пространство не ви достига или не го използвате достатъчно ефективно? Има голяма разлика между двете. Повечето килери и гардероби могат да поберат двойно повече неща от предвидените. Ние българите имаме навика да не изхвърляме нищо, колкото и старо да е  то. Както се казва – стара къща, всичко има. Затова малко повече складово пространство никому не е излишно.

 

Добавете лост за закачалки – използвайте дрешника разумно. Махнете единичния лост за закачалки и го заменете с няколко. От едната страна добавете висок лост (на човешки ръст височина), а от другата два други – на човешки ръст и по средата. Така ще може да окачвате рокли и панталони от една страна и ризи и поли от другата. Не заемате излишно място с малките дрехи.


Монтирайте допълнителни рафтове – повечето рафтове могат да бъдат местени – дъпка надолу или дупка нагоре. Пластмасовите шкафчета с множество рафтове са идеални за кухнята на практичната домакиня. Ъгловите етажерки са идеални за рамки на картини, икони или други малки домашни съкровища.


Използвайте кутийки за дребните неща – вземете си стойка за подправки. Така ще спестите място в шкафа и същевременно всичко ще ви е пред очите, на една ръка разстояние.


Почиствайте бюрото си – чистото бюро е директно свързано с ефективността на работата ви. Ще свършите доста повече ако не се загубвате от време на време под купчина папки или листи. Добре подредения кабинет е необходимост за всеки офис или дом. Класьорите за папките и дисковете вършат идеална работа за подреждане на офиса.


Размествайте по ваш вкус – всеки е различен. Подредете дома и офиса си по ваш вкус. Една приятелка ми каза, че не използва хола си, дори когато има гости. Просто кухнята й е достатъчно голяма и удобно за целта. Предложих и да подреди офис в хола си и тя го направи. Резултатът бе удивителен.


Сменяйте нещата – ако имате много любими неща, а нямате място за всички – използвайте няколко месеца едните, след това другите. Така всичките ви любими предмети ще са край вас.