wrapper

Пролетна икебана

Rate this item
(98 votes)

Ако сте любител на икебаната може да си направите една лесна и свежа пролетна украса за дома

МАТЕРИАЛИ

Цветя (ириси, далии, орхидеи)

Зеленина и клонки (секвоя, треви, папрат, къдрава върба)
Домакинска ножица
Лозарска ножица
Градинарски ножици
Държачи за цветята –телена клетка, а може да използвате дори гъбичката от някой стар букет
Линийкаили метър
Различни кутийки
Изворна вода

 

 

 

 

Изработка:

Ириси с напъпили клонки от секвоя, в телена стойка, покрити с лишеи, поставени върху почти плоска метална чиния.


1.Отрежете 3 клонки секвоя със съответните дължини: 50 см, 40 см и 30 см.


2.Изберете 3 ириса. Добра идея е да изберете един разцъфнал, един много разцъфнал и един напъпил. Разцепете по дължина първия ирис, за предпочитане напъпилия, до 8 см. Вторият ирис (малко по отворения) се нарязва до 12 см надлъжно. Нарежете на трето място, напълно цъфналия ирис до 16 см.


3. Поставете телената клетка (стойката) в съда и поставете 3-те клонки от секвоя изправени в задната част на стойката. Закрепете ги добре, за да могат да поддържат тежестта си. Поставете ги във вид на ветрило, започвайки с най-късото, разположено на 15° в ляво, средната клонка поставете на 5 °, а най-дългото на 10 ° в дясно.


4. Сега добавете ирисите. Сложете най-късия отпред, наклонен напред. Закрепете ги добре, за да не се разместят в последствие.
Сега добавете втория по дължина ирис, също наклонен напред, но над първия (виж снимката). Третият ирис се разполага най-отзад, до клонките секвоя, почти изправен, леко наклонен напред.


5. Покрийте цялата основа с лишеи (мъх, трева). Тя служи да държи влагата в плитката чиния, както и добавя естетическо решение за прикриването й.

http://craftzine.com

 

Вижте още ...