wrapper

Претапициране на стол

Rate this item
(222 votes)

Претапициране на столСигурно всеки от вас е виждал тези столове и много от тях са били със скъсана или надрана тапицерия. Добра практика е претапицирането им, за да може да им удължите живота и да възвърнете добрия му вид. Няма начин да не сте виждали претапицирана мека мебел (е, може да не сте разбрали, че е претапицирана) с кожа, с тапицерия от плат във всевъзможни цветове и десени. Но виждали ли сте дънков стол?!


Много оригинално решение в стил направи си сам за детска или тийнейджърска стая, този оригинален стол привлича погледа на всеки, който влезе в стаята.

 

 

 

 

 

 

 


Приблизително време за изпълнение: 40 часа
Приблизителна цена: 50 лева


Основни стъпки:


Първо разглобете стола и премахнете старата кожена тапицерия. Не бързайте да я изхвърляте, а я използвайте като шаблон за новия плат, който ще използвате за претапицирането. Нужен ви е груб плат за основа на джинсовите ленти. Изрежете го по старата тапицерия, за да ви е по-лесно напасването към стола след това. Купете си около 6 чифта дънки (може да използвате и стари такива ако имате или да си вземете от магазините за втора употреба). Изрежете 15 см ивици под ъгъл 45 градуса, както може да видите от снимките и ги подредете върху предварително изрязания груб основен плат. Използвайте лепило за плат, за да закрепите дънковите ленти към основата (може да ползвате и карфици, но с лепилото е много по-удобно) и след това зашийте краищата на парчетата с бод зигзаг.


Довършете този направи си сам проект като почистите металните части на стола, смажете механизмите (препоръчваме да използвате спрей WD-40), почистите и лъснете дървените части (ако има такива, разбира се).
Препоръчително е да използвате дънки от 100% памук, за да избегнете евентуално разтягане на плата при рязането му. Ако столът ви е с доста сложен дизайн, правете снимки и си водете бележки, когато го разглобявате, за да може лесно да го сглобите и да не останат части за още един стол. Това между другото е повече от препоръчителни за всеки един проект направи си сам.

 

Вижте още ...

източник: www.designsponge.com