wrapper

Подови настилки

Rate this item
(166 votes)

 

Паркетът бързо се превърна  в един от най-популярните материали за подова настилка, както и неговия наследник ламината. Има голямо разнообразие на видове дървесина като дъб, бор, череша, явор дори и бамбук.

След като един път дървото е избрано,  можем да си изберем цвят – от естествено светло до много тъмен махагон или нещо междинно. Когато е добре поддържан, паркетът  може да издържи практически вечно.

 

Ламинатът: Ламинатът е материал който имитира истинско дърво и в същото време е лесен за поставяне и е на достъпни цени. Също така е по-лесен за чистене и подръжка от паркета.. Различните видове ламинат имат различни начини на поставяне. При някои се налага да се залепят  едно в друго отделните части,  при други отделните парчета се прихващат едно в друго и така се получава един „плаващ“ под. Също така някои изискват отделна постила под тях, а други имат тънка подложка прикачена от долната част на парчетата.

 

Керамични и каменни настилки На пазара тия дни има голямо разнообразие от керамични и каменни подови настилки. Те могат да бъдат направени от керамика, мрамор, гранит, и др. Подовите настилки от този тип идват в различни размери – от големи, които се редят много лесно до малки, които придават допълнителен естетичен вид. Това може би са настилките, които изискват най-много време и усилия за полагането им. Необходимо е да се обработи подходящо пода, преди да се положи настилката. Много е важно да подредите отделните части така, че да се напасне шарката и да са на едно ниво.  Преди окончателното завършване на настилката, всички дребни пукнатини трябва да бъда запълнени с фугираща смес. Инвестицията от време и пари се отплаща чрез красивите и издръжливи подови настилки от този тип.

 

Килими: Ако предпочитате мекота и топлина на килима, ще имате безброй цветове и текстури, от които може да  избирате. Също така има голямо разнообразие и от материи – като вълна или найлон . Ако килимът е от  край до край винаги ще има някакъв вид подложка.  Трябва да си изберете най-добрата подложка която можете да си позволите. Това ще даде повече живот на вашия килим от колкото да смените два килима.

 

Вижте още ...

Автор: +Мода за дома

Related items

More in this category: « Ламинат