wrapper

Новите тенденции за градината през 2016г.

Rate this item
(10 votes)

Всеки, който притежава градина, знае колко големи са щастието и гордостта от това да я обзаведеш и преобразиш по свой вкус. Тя вече не служи единствено за отглеждане на цветни лехи, плодове и зеленчуци. Градината може да се превърне във вълшебно превъплъщение на красива гора или пък в място, напомнящо дългите пясъчни плажове край морето.

Представяме ви най-актуалните варианти за градински мебели и дизайн, за да ви вдъхновим да внесете свежа промяна в двора си и да превърнете мястото в мечтано кътче, където сте в близост с природата. Намерете най-добрите специалисти в MaistorPlus, които ще ви помогнат да изпълните всички свои идеи по най-добрия начин.

Обзавеждане - тип "направи си сам"

Източник: www.homesthetics.net

Съвсем не е случайност фактът, че толкова често ви представяме проекти за направа на мебели от палети и други, собственоръчно изработени изделия. Този вариант на градински дизайн става все по-популярен, тъй като влагането на лично творчество и усилия, е именно онова, което прави градината "нашето място". А крайният резултат винаги е изключително впечатляващ - съчетава едновременно красив и естетичен вид, комфорт и лесно изпълнение, при това с нисък бюджет.

Виж още: Креативни идеи за палети в градината и на терасата

Креативни мебели от ратан

Източник: www.voondecor.com

Както в началото споменахме, много от нас си мечтаят за градина, навяваща спомени за някой далечен, слънчев плаж, където лъха морски бриз, а бреговете се мият от солените, пенливи вълни. Размечтахте ли се вече? Именно по тези прекрасни места, мебелите от ратан са истински хит - изключително елегантни и много комфортни, те внасят екзотика, свежест и стил.

През 2015г. най-модерни са креативните ратанови мебели с причудливи форми и необичаен дизайн. Съчетанието от контрастиращи цветове също е много актуално - подсилва визуалната наслада и създава усещане за удобство.

 

Необичайни градински люлки

Източник:www.patiodesignsideas.com

С форми на круши, закачени в клоните на дърветата, или пък люлки-шезлонг, или... идеите са наистина много. Всички те, заедно с посочените по-горе ратанови мебели, са сред най-модерните начини да внесете промяна, съчетана с максимален комфорт. Проявата на въображение е от ключово значение.

Изграждане на вертикална градина

 Източник: www.verticalgrow.com.au/vegetable-garden-ideas.html

Близостта с природата е сред най-търсените усещания, особено за нас, хората от 21-ви век, със забързаното и стресиращо ежедневие. Най-лесният начин да се постигне това е като си направим вертикална градина - пресъздава заобиколеност от природата, отпуска и освобождава ума.

Отглеждане на сукулентни растения

Източник:www.megany.loveitsomuch.com

Tова са едни фантастични, непретенциозни растения, богати на багри и разнообразни форми. Издържат на ниски температури, както и дълго време без вода, благодарение на месестите им стъбла и листа, в които се задържа голямо количество вода. Страхотни са за образуване на розетка, тъй като, посадени заедно, оформят плътна покривка, прилепяйки се едно до друго. Ето защо, тези сладурски растения, намират място в много градини и домове напоследък.

Надяваме се, че сте успели да откриете вдъхновение за обновяване на градината си или дори освежаване на терасата в града. Ако е така, потърсете помощ от специалисти по ландшафтен дизайн или мебели по поръчка, за да осъществите всички свои хрумвания. Заявете проект безплатно, за да получите най-добрите оферти, да сравните профилите на различните компании и да изберете най-добрия екип от професионалисти.