wrapper

Материали за зимни градини

Rate this item
(167 votes)

Изборът на материали за изграждането на зимна градина е сред, може би, най-важните въпроси. Например, твърде често този въпрос е в противоречие с финансовата страна на нещата, тъй като по-модерните и издръжливи материали, като PVC профилите, са по-скъпи.

Но пък добре изградената зимна градина е разширение на жилищното пространство и като такова трябва да се търси комфорт, уют, трайност и надеждност на подобен тип постройки.

Дървото – естествен материал

Дървото – възобновяем ресурс – носи в себе си чувството на живот, на природен комфорт. Най-общо казано, в модерните зимни градини се използват дървени конструкции от трислойно слепено дърво, осигуряващи много добра топло- и звукоизолация. Идеални за целта са иглолистните дървета, слепени и/или ламинирани, имат висока механична устойчивост и стабилност. Високите им показатели и нисък коефициент на линейно разширение се запазват дори и при екстремни климатични промени.

Дърво и алуминий

Популярна е комбинацията от дърво и алуминий при изграждането на зимни градини. Външните части на градината се изпълняват от алуминий, като така се осигурява дълготрайност на конструкцията и нейното лесно почистване. Интериорът се изпълнява с дървени елементи, осигурявайки стил и комфорт на обитателите. Освен това дървото е носител и на топлина. Освен това комбинирането на два материала осигурява идеални изолационни свойства. Покривите на този тип зимни градини се изграждат изцяло от алуминий поради лекотата и здравината на конструкцията.

Алуминий (с прекъснат термомост)

Рамките, изградени изцяло от алуминий, могат да се похвалят с разнообразен и сложен дизайн. Алуминият е лек строителен материал, с висока степен на устойчивост на атмосферни влияния. Задължително при този тип конструкции обаче е да се изграждат с прекъснат термомост.

Пластмаса

Използването на PVCпрофили, по подобие на дограмите на прозорците, се препоръчва основно за по-малки зимни градини. При изграждането на по-големи проекти, PVC се комбинира с алуминий. Основно предимство на този материал е изключително лесната поддръжка На практика, почти няма нужда от такава.

Професионално изградените зимни градини съчетават в себе си почти всички материали. Така се използват предимствата на всеки един от тях, като се избягват недостатъците им.

За въпроси или поръчка на зимни градини, моля натиснете ТУК