wrapper

Модерно кухненско обзавеждане

Rate this item
(22 votes)

Блестящата или матова повърхност на уредите в съвременната кухня изискват компанията на подобно модерно кухненско обзавеждане.

 

 

Би било дизайнерска грешка да се съчетават тези "футуристични" обекти с евтини кухненски мебели или дори старинни такива. Да си модерен призовава за нещо повече, и е малко трудно изпълнимо, когато става въпрос за съчетание на съвременното кухненско оборудване и обзавеждане. Вие вероятно ще намерите изобилие от по-традиционните предложения в типичните магазини за кухненско обзавеждане, но е възможно да попаднете на нещо, което е със съвременен и сложен дизайн.


Та, за какви мебели става дума? Става дума за лъскавите и модулни повърхности, които определят наистина модерния дизайн на кухнята. Плотовете и дори повърхностите на шкафовете са лъскави и по тази причина цялата повърхност на мебелите не трябва да прави изключение.
По отношение на масите, мислете по-минималистично. Искате нещо, което изглежда лека като перце, с фин и елегантен дизайн. Някои дори избират стъклени маси, които допълнително внасят чувството за пространство в кухнята. Обърне специално внимание на основата на масата, когато избирате маса със стъклен плот, тъй като това ще определи вида на не само на масата, но и на останалото кухненско обзавеждане, както и на цялата кухня.
Столовете също са важни, дори много важни, ако се избере маса със стъклен плот. Тапицираните столове изглеждат много добре и са по-удобно за сядане, но имайте предвид, че те се поддържат по-трудно, особено с течение на времето. Тапицерията потъмнява и особено ако е светла се цапа много лесно. Това е недостатък, от който няма лесно да се отървете, и ще бъде като трън в очите в иначе безупречната кухня.


Помислете за поставяне на „остров” в средата на кухнята. Това създава визуален интерес и разширява пространството за работа значително. Ако създавате проект на кухня от самото начало, помислете за разполагане на печката, фурната и мивката на острова. Това е малко радикално скъсване с дизайна на традиционните кухни, при които обикновено печката е до стената. Кухненското обзавеждане с „островен” дизайн е и доста функционално, тъй като позволява на готвача да гледа към стаята, вместо в стената под кухненския аспиратор.

 

Харесва ли ви тази статия?