wrapper

Кухненско обзавеждане - планиране, избор, покупка

Rate this item
(35 votes)

от +Kiril Petrov

Когато става дума за кухненско обзавеждане, често хората не знаят какво да правят, какво да изберат, поради огромното разнообразие на пазара. Случва се, точно по тази причина, да си купим нещо, което не ни устройва съвсем или не се вписва в мечтите ни за идеалната кухня. Има обаче няколко прости неща, които можем да направим, за да улесним избора си на кухненско обзавеждане и да не се озовем в подобна ситуация.

Първото и най-важно нещо, което трябва да направите е да огледате и оразмерите кухнята си много подробно. Вземете лист хартия и опишете всичко, от което имате нужда в кухнята си и всичко, от което трябва да се отървете. Така ще добиете представа за пространството, с което разполагате в кухнята си, както и за това какво е необходимо да си закупите или подмените. Внимавайте обаче, правете списъка си с поглед към бюджета, с който разполагате. Ако списъка ви излиза извън финансовите рамки, които може да си позволите, то може да строшите доста нерви в последствие.

След като приключите с изготвянето на списъка, оглеждането на кухнята и определянето на мястото, с което разполагате, време е да се огледате за някои от промоционалните оферти на фирмите за мебели, с които е пълен пазара в момента. Разходете се из фирмените им магазини, съберете малко техни брошури и каталози. Така освен предлаганите модели, може да сравните и цените на изделията им. Може да си спестите доста средства, като попаднете на някоя добра промоция. Но не правете компромиси с качеството, за да не се окаже, че евтиното, излиза по-скъпо. Имайте в предвид, че тези мебели ще ги използвате дълго време и ако не искате всеки път като влезете в кухнята да се ядосвате, изберете си красиво и качествено кухненско обзавеждане.

Понякога, може да попаднете на много добра сделка, но в цената да не се включва монтаж, транспорт или други "дребни" неща. Интересувайте се какво получавате за парите си, каква гаранция предоставя производителя. Така сте сигурни, че сметката няма да ви изненада, мебелите ще ви служат вярно дълги години, а дори да се случи някакъв дефект, производителя ще го отстрани бързо.

 

Харесва ли ти тази статия?