wrapper

Коридорът – огледалото на дома

Rate this item
(109 votes)

Коридорът създава впечатление за дома и собствениците и подготвя гостите за интериора в него. Какви мебели, цветове, аксесоари да използваме в коридора?!

Декорацията на коридора е повече или по-малко проблем на всяка домакиня. Дългите празни пространства, без прозорци винаги създават мрачно, сиво и подтискащо чувство. Нека да видим как да преобразим тези коридори в нещо привлекателно, забавно и гостоприемно.

Подът в коридора е хубаво да е паркет или теракот, поради лесното им почистване, поддържане и разнообразието на цветове и текстури.

Цветовете в коридора е препоръчително да са свежи, светли и топли, за да се създаде чуставо за пространство и уют. Избягвайте крещящите и ярки цветове. Може да поставите едно хубаво голямо огледало на едната стена, което създава отпическа измама за по-голямо пространство, а и е доста практично да се огледате преди да излезете. Също може да поставите картини, гоблени, семейни снимки и стенописи, за да придадете един интересен вид на вашия коридор.

Осветлението в коридора е най-добре да е разсеяна светлина. Тя се получава със стенни лампи, насочени към тавана. Над огледалото в коридора е добро решение поставянето на лампи с насочена светлина.

Обикновено мебелите в коридора се свеждат до: двукрилен гардероб за дрехи, шкафче за обувки, огледало, закачалки и рафтове. За малките и тесни коридори гардеробите с плъзгащи се врати са идеалното решение.Ако ви остане ъгълче, което е тъмно винаги можете да поставите една хубава ваза със свежи и пъстри цветя.

 

 

Харесва ли ви статията?

 

Вижте още ...

Автор: