wrapper

Кожени дивани

Rate this item
(102 votes)

Когато избираме кожени мебели

Най-важното при купуване на кожена мебел е да прецените какъв тип кожа е подходяща за вашия дом, интериор и  семейство. На пазара има голямо разнообразие от кожени мебели - различни видове кожа, степен на обработка, цветове и характеристики.

Видове кожени дивани

Голямо е разнообразието от кожи, използвани в мебелното производство. Естествената анилинова кожа е една от най-луксозните. Велурът е тип естествена кожа, обработена за постигане на усещането за мекота и уют. Т.нар. „повдигната” анилинова кожа е естествена кожа, обработена с восък и масла. Този тип кожа променя вида си през годините. Полу-анилиновата кожа също се обработва, но не за постигането на визуален ефект, а за предпазване на кожата. Боядисаните кожи се боядисват и след това полират за постигането на плътен цвят и блясък.

Този кожен диван се характеризира с компоненти, далеч надминаващи стандартите. Рамките са изработени от масивно дърво за допълнителна здравина. Кожата е произведена в едни от най-добрите цехове за щавене в света. Комфортът при сядане се осигурява от система изключително здрави пружини, обгърнати с перфектна пяна. Този стилен диван придава изтънченост на жилището и предоставя адапривни възможности за дизайн.

Характеристики на кожените дивани

Диваните от естествена кожа са скъпи, лесно се цапат и повреждат, ако се оставят непокрити. Набукът е една от най-трудните за поддържане кожи, тъй като преминава през процес на обработка, който го прави изключително абсорбиращ. „Повдигнатата” анилинова кожа е също доста скъпа,а наличието на допълнително покритие води до неравномерно износване, което си личи от по-тъмните или по-светли места по дивана. Полу-анилиновата кожа има покритие, което я предпазва от петна и като цяло е доста по-издръжлива отколкото естествената кожа. Боядисаната кожа е особено издръжлива и лесна за поддръжка. Процесът на боядисване уеднаквява цвета по цялата повърхност на кожата и предотвратява неравномерното износване.

Императорски диван

Диванът осигуря изключителен комфорт, без значение дали седите на него с чаша кафе или сте се изтегнали лежерно пред телевизора. Изключително здрава дървена конструкция, поддържана от масивни дървени крака, облечени в цвета на дивана за по-голям визуален ефект.

Разпознаване на диваните

Разпознаването на коженото покритие на желаната мебел е много проста задача – погледната цената. Естествената кожа и набукът се продават за хиляди, докато изкуствената и боядисаната кожа – от няколко стотин до хиляда. За изработката на дивани от естествена анилинова кожа и набукът се използва кожата от гърба на животното, докато за боядисаните – кожата от корема или дори няколко различни парчета кожа.

Този 3 местен диван предлага едновременно удоволствие за очите и лукс за тялото. Рамката на този диван е направна от солидно дърво и плоскости за по-добро оформяне. Седалките са запълнени с фиксирана пяна. А хромираните крака придават модерно излъчване на целия продукт.

Приложение

Изборът на кожени мебели зависи освен от бюджета ви и от приложението на обзавеждането. Ако декорирате луксозен офис, естествена кожа или набук е най-удачния избор. Декорирате ли жилището си, вземете под внимание децата и домашните животни и се насочете към изкуствената или може би полу-анилиновата кожа. Мебелите от естествена кожа би трябвало да са практически вечни, докато изкуствена и боядисаната кожа, както и мебелите направени от отделни парчета кожа, обикновено издържат около 5 години.

Минималистичен и съвремен. Това е накратко описанието на този диван. Изчистени линии, кожена тапицерия в стилно сиво с контрастиращи черни шевове на подлакътниците - това е идеално допълнение към всяка модерна всекидневна или офис. Пълните с пяна седалки предоставят едновременно комфорт и удобство при седене, а естествената кожа придава несравним лукс.

Предимства

Въпреки, че са доста скъпи, кожените мебели имат и редица предимства. Те са по-лесни за поддържане и по-издръжливи от повечето тапицирани мебели. Добрата кожена мебел става все по-красива с напредване на времето. Почистването на разлято питие върху кожени мебели, обикновено отнема по-малко от минута и ви е необходимо единствено парцал и вода. Добрата кожена мебел запазва топлината на тялото през студените дни и създава чувството на хладина през лятото. Друго предимство е възможността за разпъване и връщане на формата след това. И не на последнот място – луксът си е лукс, а на този ще се наслаждавате години наред.

 

Вижте още ...