wrapper

Цветовете и дизайна

Rate this item
(28 votes)

Мека белота и топлина (неутралност)

Светло-отразяващи цветове: топли бледи успокояващо неутрални цветове създават чувството за пространство, светлина и свобода в стаята.

Цветовете от класическо бяло до млечни и карамелени нюанси създават мека, неутрална атмосфера. Бяло, сиво и бежаво изглеждат добре в комбинация с метал и дърво. Изберете бял или неутрален цвят, за да се съчетае максимално с другите цветове в стаята – чисто бяло с черно или въглено черно, кремаво бяло с цвят на праскова или карамел, бежаво с маслинено и кафяво или други земни цветове.

 

Розово и още нещо ...

Изградете си свят, пропит с нюансите на розовотобожур, фламинго и т.н. Комбинирайте или контрастирайте с бялото, топло сиво или кремаво.
Розовото е цвета на любовта, радостта и щастието. Но не трябва да е нещо крещящо – бледо розовото, пак е розово, нали!
Играйте с лилавото - от красивите лавандули до срамежливите виолетки, цветовете са подходящи както за онези малки места за отмора, така и за оживена трапезария или всекидневна.

 

Топло червено и оранжево ... не забравяйте жълтото.

Червеното, жълтото и оранжевото за огнените цветове – радват и топлят, особено ободряващи за духадобавят индивидуалност и колорит на интериора. Тези цветове много добре се съчетават един с друг, но и поотделно могат да съживят скучната сива стая или офис.Червеното е силно енергиен цвят, отличен за хол или кухня, който стимулира хората към емоции и разговори, възбужда апетита и положителните емоции.

Жълтото носи енергия и интелект – използвайте въображението си – от старо злато, през светъл карамел, чак до лимонено жълто.

Хладно синьо и зелено ...

Хладни и успокояващи, зеленото и синьото могат да бъдат извор да вдъхновение и енергия.Синьото е цвета на водата, а зеленото на флората – два от елементите на живота.

Счита се, че зеленото подпомага храносмилането, използвайте го е кухнята или трапезарията. Хладното спокойствие на синьото е идеалният избор за спалня. Турското и морско синьо зареждат човек с енергия – подходящ цвят за буйните малчугани.

Кафяво, черно, сиво и сребристо

Черното се завръща – от изцяло черни мебели, до отделни аксесоари, завеси и дамаски.Черното и бялото са вечни – винаги ще са на мода. Не е задължително да е черно обаче. Използвайте цвят на тъмен шоколад в комбинация със сребристо или бронз. А може би малко ретро стил – дърво и хартия, поразяващо и оригинално.