wrapper

Блиндирани врати

Rate this item
(7 votes)

Някога, в по-добри времена, не се налагало вратите на къщите да бъдат заключвани. Днес обаче, покрай развитието във всяка една област, за съжаление се наблюдава и нарастване в престъпността. В такива времена, да си оставите входната врата Блиндирани вратиотключена си е безумие.

 

Една от най-разпространените защити за охрана на дома са блиндираните врати. Не грозни, тежки и криви железни врати, а красиво изработени и подсилени врати, които не само пазят, но и допълват интериора на дома ви.

 

Добре е, ако ви предстои покупка на такава врата, да се поинтересувате за малко подробности около тях. Както при всички останали продукти, пазара предлага широк избор на блиндирани врати, в различни цветове и дизайн.

 

Монтирането на такива врати в дома не е перфектна гаранция за вашата сигурност, но е едно доста серизно предизвикателство за взломаджийте. Блиндираните врати са снабдени с надеждни панти и ключалки, които са много трудни за разбиване. Някои фирми предоставят и комарници към тези входни врати, за да ви пазят от всякакви насекоми, докато проветрявате жилището си.

 

Някои модели блиндирани врати имат възможност за автоматично заключване след затварянето им, с помощта на пневматични механизни. Скоростта на затваряне може да се регулира. Въпреки всичко, проверявайте дали е надеждно заключена след вас. От друга страна е доста неприятна ситуация, ако се хлопне зад вас, а ключовете ви са останали в жилището.

 

Металните врати се изработват от стомана, за да се осигури висока якост. Допълнителна здравина се получава от вътрешната структура във вид на скара и многоточковото заключване към касата на вратата.

 

Блиндирани врати се предлагат за входовете на почти всички видове сгради - плъзгащи се врати, гаражни и ролетни врати и др. Каквато и врата да ви е необходима, задължително е да има здрави ключалки, многоточново заключване и неразбиваеми панти. Ако вратата е проектирана със стъкло, то трябва да е удароустойчиво.

 

Доста често срещан проблем е касата на вратата. Наличната обикновено не съвпада с новозакупената врата и е необходимо да бъде заменена с нова. Това обикновено се получава ако закупите китайска врата, която е далеко от всякакви стандарти. Друга опция, която може да изберете е да монтирате само блиндираната врата, за да спестите от цената, но това изобщо не е за препоръчване. Некачественият монтаж може изцяло да развали ефекта от монтирането на здрава врата.

 

Вижте още ...