wrapper

Мебели и бебешки стоки за обзавеждането на детска стая

Създаването на красива детска стая е огромно вълнение за всеки родител. Цялата любов и енергия на родителите е съсредоточена в трепетната подготовка за подредбата на детската стая и очакването на новия член на семейството. Покрай емоцията не бива да забравяте, че и вие ще прекарвате повечето време в тази стая, затова следвайте компетентните съвети на консултантите от най-големия онлайн магазин за бебешки стоки baby.galix.bg. Изброените съвети могат да бъдат от голяма полза за вашето удобство и улеснение, както разбира се и за комфорта на малкото бебе.

 

 

Избор на детска стая

По възможност изберете стая до вашата, така ще бъдете в непосредствена близост до бебето. Задължително е да предоставите на малкото дете най-светлата и топла стая във вашето жилище. Поставете на прозорците плътни и тънки завеси или щори. Така ще можете да контролирате количеството слънчева светлина през деня. Има моменти, в които е по-добре леко да затъмните детската стая, например когато бебето заспива. Това създава допълнително успокоение у него. През останалото време стаята трябва да бъде максимално осветена от слънчевите лъчи. Боядисайте стените в меки тонове, които детето ще забелязва и различава след време, тук не са препоръчителни искрящите цветове и комбинации. На пазара има голямо разнообразие от декоративни стикери и елементи за стена. Можете да съобразите техният избор с пола на бебето, същото се отнася и за цветовете, които ще използвате за аранжировка и боядисване на стените в стаята.

Изберете удобни и функционални бебешки стоки

Детските кошарки се предлагат в богата цветова гама и разнообразни модели. Някои от тях следват растежа на вашето дете и лесно се превръщат в удобно бюро или юношеско легло. Други са придружени от удобни скринове и места за съхранение на различни бебешки стоки или с плотове за повиване. Всеки опитен консултант няма да забрави да ви подсети, че вие ще прекарвате много часове в детската стая, затова ще бъде добре да помислете за удобно кресло или люлеещ стол, на който можете да се радвате на бебето, да го храните и да си почивате.

Помислете за безопасността

Купете хубав килим, който може да се почиства лесно и не отделя влакна, а също подходяща нощна лампа и удобен шкаф, за да има къде съхранявате всички бебешки стоки. Тези неща са от особено значение при подредбата на детската стая. Не поставяйте полици и картини в близост до детското креватче, а също така не е добре основното осветително тяло да бъде директно над кошарата. На електрическите контакти задължително поставете обезопасители. Когато избирате текстилни завивки за бебешката кошара бъдете внимателни за декоративни елементи, които могат да застрашат здравето на детето. Такива са различните панделки, не добре пришити апликации и други.

Оставете достатъчно празно пространство

Вашето бебе ще порасне и ще започне да ходи и пълзи, затова е добре да оставите достатъчно свободно пространство в стаята. Времето за игра е особено важно за детето, а вие можете да го стимулирате като му набавете достатъчно бебешки и детски играчки. Докато растат децата непрестанно изучават света около тях. Не претрупвайте стаята с мебели и декорации, подредете само най-необходимите детски и бебешки стоки. Добре е някъде в стаята да поставите и стенен часовник, за да можете по него по-лесно да се ориентирате за режима на вашето бебче. Отделете специално място за съхранение на бебешката козметика. Тя ще бъде използвана постоянно, дори и при смяна на пелените. Така, че е добре да ви бъде под ръка във всеки един момент.

Невероятно разнообразие от безопасни детски мебели и много полезни бебешки стоки можете да откриете тук: http://baby.galix.bg/кошари-и-легла.