wrapper

Бебешки легла – какво трябва да знаем

Rate this item
(17 votes)

Бебешките легла в по-голямата си част се произвеждат от дърво, в най-различни цветове – натурални, кафяви, бели. Въпреки, че има различни видове легла на пазара, съществуват два основни вида: легла с пръчки, развномерно разположение по

Бебешки леглавсички страни на леглото и легла с равномерно разположени решетки отстрани и плътни преден и заден край. За безопасността на малките деца, решетките трябва да са на отстояние между 45 и 65 мм.

 

Някои от предлаганите модели бебешки легла разполагат с една или две свалящи се страни. Те трябва да могат да се смъкват сравнително лесно и все пак да се заключват стабилно, за да не може детето само да ги премахне. Свалящите се страни улесняват поставянето на бебето в леглото. Част от наличните на пазара легла имат гумени накрайници, за да може бебето да чеше зъбките си, докато растат.

 

Добра идея е да закупите бебешко легло с регулируема височина на поставяне на матрака. Така, с порастването на детето, леглото може да става все по-дълбоко, за да не може то да се прехвърли през страните му и да се нарани.

 

Може да спестите средства в семейния бюджет, ако бебешкото легло, което закупите може да се преобразува в обикновено детско легло – например като му се премахнат страничните решетки. Някои модели легла дават възможност за монтиране на по-ниски предпазни страни на леглото, за да предпазвате малкото дете от падане. А за да сте сигурни, че няма да имате проблеми с леглото, докато детето ви расте, търсете модели с поне две години гаранция.

 

След покупката на бебешки легла, идва ред на покупката на подходящ матрак за бебето. Много важно е матракът да приляга перфектно към леглото, което имате и в никакъв случай да не е по-малък, за да не може бебето да притисне краче или ръчичка между матрака и решетките.

 

Бебешките легла трябва да осигуряват надежден, спокоен и сигурен сън на вашето дете. Всичко това е гаранция за щастливо бебе и спокойни родители. Не купувайте просто първото легло, което видите. Подберете го внимателно, това е първото докосване на вашето дете с вашия и неговия дом.

 

Вижте още ...