wrapper

6 лесни и икономични идеи и съвети за интериорна декорация

Rate this item
(15 votes)

Инетриорни решенияВсеки от нас би искал да има най-модерните, най-разкошните и най-удобните мебели, аксесоари и всякакви други интересни неща за дома, но за съжаление финансовите причини ни спират да осъществим тези наши желания. Защо тогава не се доверите на въображението си и сръчността си?!

Ще се изненадате какви невероятно красиви декорации можете да направите, при това съвсем лесно и с много малко средства. Ето няколко идеи за евтини интериорни идеи за декорация:

1 - На чаршафите например могат лесно да се правят ръбове и поради това може да използвате някои стари такива и да ги превърнете в завеси. Изберете си подходящ размер, зашийте кукички към някой край и сте готови. Ако изберете плътни и тежки завеси, имайте предвид, че корнизите ви трябва да са добре закрепени.

2 - Най-лесния начин да освежите една стая е като е боядисате. Ако решите да използвате този метод за освежаване на стая, трябва да се съобразите с размерите на стаята при избора си на цвят за новата боя. Естествената светлина и цвета на стаята е определящ при визуалната представа за размера на стаята - колко е по-тъмна една стая, толкова по тясна и малка изглежда тя. И обратно - ако искате стаята ви да е просторна - изберете си светли цветове.

3 - Не забравяйте снимките и огледалата по стените. Картините и снимките представят една персонална нотка в интериора и раздвижват иначе празните стени, а огледалата отразяват светлината в стаята и създават чувството за обем. Тънкият момент при използването на снимките и огледалата е тяхното разположение. Например не може да окачите огромно огледало върху малка част от стената или пък дребно огледало, поставено върху огромна част от вашето обзавеждане. Всичко трябва да е балансирано.

4 - Друг начин за промяна на стаите в дома ви е чрез осветлението. Понякога, дребно нещо, като например накъде са насочени лампите от вашия полилей, може да окаже огромно влияние върху вида на интериора. Ако имате полилей, насочен надолу, опитайте да го смените с такъв, осветяващ тавана и вижте каква невероятна промяна ще създаде това.

5 - Имате хубава масичка за кафе със стъклен покрив и искате да й вдъхнете малко живот?! Направете си колаж от свои любими снимки, добавете изсушени цветя, цветни панделки и дори парче материал, в пълен контраст с декора под масичката и цялата тази композиция я поставете под масата. Тази декорация е уникална, изглежда изключително атрактивно и най-важното - може лесно да я променяте, колко пъти и когато си поискате.

6 - Ако ви се намират някоя друг стар шкаф или маса, които са с отчайващ външен вид, може да си закупите мебелно фолио, да ги боядисате или дори да смените плот или стена. Има доста подробни упътвания в интернет как можете да обновите старите си мебели.

 

Боядисайте стаята Интериор
   
Интериор Интериорни решения

 

 

Горните са само част от много и сравнително евтини идеи за декорация на интериора, които може да опитате. Първият път е най-трудно, но веднъж като се справите, следващия път ще ви е по-лесно, забавно и резултатите ще бъдат още по-добри.

 

Харесва ли ви тази статия?

 

Вижте още ...