wrapper

Цветни идеи за всекидневната

Rate this item
(33 votes)

Декорацията на всекидневната е важна за цялостния вид на дома ви. Това е мястото, където вие и вашите близки изкарвате голяма част от времето си в дома заедно.

 

Много от нас се въздържат от промени във външния вид на всекидневната главно поради финансови причини. Но с малко въображение и с не толкова много средства, може да се постигнат учудващо добри резултати.

 

Като за начало, може да боядисате само една от стените в хубав контрастен цвят. Това ще предаде разкошен свеж вид на стаята с минимални средства – особено както в случая ще боядисате само една от стените. Хубаво е избрания цвят да е по-тъмен от цвета на останалите стени.

 

Поставете разноцветни възглавници върху различните мебели – дивани, канапета. Това се смята за една от най-добрите идеи за декорация в сферата на интериорния дизайн, тъй като внася живот в дома ви чрез цветовете. Може да експериментирате с вида на възглавниците спрямо типа на мебелите в стаята.

Зелените цветя, особено тези които цъфтят внасят прекрасна атмосфера във всяка стая. Изборът на цветя си е лично ваш, а за бъдат те винаги красиви, просто ги почиствайте от прах от време на време. Разноцветни лампи и малки цветни скулптури са друг чудесен начин да добавите повече цвят и живот във всекидневната. Ако пък вече имате лампа и не искате да натоварвате излишно семейния бюджет, може да смените само абажура.

Освен стените и мебелите, друго подходящо място за внасяне на светове в стаята е пода. Поставете красиви килимчета пред креслото или едно по-голямо под холната масичка. Хубаво е цвета на килимчетата да контрастира с
този на стените и пода. Така се усилва ефекта от добавянето на тези аксесоари. Ако имате празна скучна стена в стаята, добавете голямо огледало върху нея и украсете рамката му с разноцветни елементи.

Не бързайте да изхвърляте овехтялата етажерка за книги. Поядисайте я в два различни контрастни цвята и ще постигнете двоен ефект – етажерката ще изглежда като нова и ще внесе допълнителен чар в стаята чрез цветовете си.

Вижте още ...